Foredrag

Hos Forlaget Kallisto tilbyder vi foredrag om fem af vores bøger. For at bestille et foredrag gå venligst til kontakt siden.


Alkospillet

Ved du, hvordan det er at være en brik i et spil? Kan du forestille dig hvilke konsekvenser, det vil have for dig og din personlighed? Hvor længe vil du spille med, og hvad skal der til, før du siger stop?

Når alkoholen flyder, virker den for de pårørende som en tsunami. Den skyller alt det bort, der engang var til stede, og man står tilbage med et skrøbeligt, ukendt fundament, hvorpå det kan være svært at bygge noget nyt. Man aner ikke, hvornår den næste bølge sætter ind, eller hvilke konsekvenser den vil få.

Foredragets primære fokus vil være på de psykologiske mekanismer, der træder i kraft, når spillet ruller, men andre vinkler bliver også berørt. Vi går bag om bogen, og der vil være mulighed for at diskutere forskellige facetter.

Svigermor/datter – hvor svært kan det være?

Hvem kender ikke situationen, der kan opstå, når svigermor og datter mødes? Banen er kridtet op, og spillet går i gang. Det handler tit om en hårfin balance.

Hvis ikke du kan genkende scenen, behøver du bare at tænke på det første møde, jul og andre højtider, gavestørrelser, for slet ikke at nævne: Det rette tidspunkt til at få børn!

Der er selvfølgelig også mange kilder til glæde, men der er udfordringer nok i de tilfælde, hvor svigermor og/eller svigerdatter er blandt angriberne på banen.

Foredraget tager udgangspunkt i bogen og de mange interviews, som bogen bygger på. Udsnit af bogen vil blive læst op og der vil være mulighed for debat. Mød op og bliv klog på dig selv – og din svigermor/datter!

Et år i angstens favntag.

At være pårørende til en kræftpatient svarer til at befinde sig på en konstant emotionel rutchebanetur. Hele følelsesregisteret gennemleves dagligt, og det kan være svært at bevare troen, styrken og overskuddet.

I foredraget tager jeg udgangspunkt i mine egne oplevelser – både som sygeplejerske og som pårørende. Jeg kommer ind på de psykologiske mekanismer der træder i kraft. Jeg giver også et bud på de værktøjer, som man kan anvende for dels at forstå processen og for dels at lette hverdagen.

Mød op og find styrken!

Dagmar Overby – Englemagersken

Op gennem tiderne er børn født til et liv, hvor de var uønskede. Måske passede tidspunktet ikke, eller måske passede samfundets normer ikke. Dagmar Overby var kvinden der skaffede nogle af disse børn af vejen. Det menes at hun i perioden 1911 – 1920 tog hun livet af omkring 25 spædbørn. Hun er berygtet for sin måde at slette sporene på – kakkelovnen var hendes foretrukne løsning. Det var tiden inden plejeloven, inden folkeregistreringen og Dagmar havde frit spil. Foredraget går bag om bogen “Englemagersken”, omhandler Dagmars motiver og giver et indblik i hendes liv og de tanker hun har haft. Samtidig vil det rumme et historisk perspektiv, samt et kig ud over Danmarks grænser.

Vilhelmine Frederikke Møller – Dobbeltmennesket

At føle sig udenfor gennem hele sin barndom og sin ungdom – det sætter sine spor. At man først finder forklaringen midt i sit liv, og først når det er for sent – det er tragisk. Hvilken betydning har det på et menneskes liv og levned? Foredraget går bag om en af de mest markante og finurlige skikkelser i dansk kvindehistorie: Frederikke VilhelmineMøller, den tidligere unge pige i huset hos Johanne Meyer. Vilhelmine bestyrede Kana børnehjemmet i København og kom til at forbryde sig mod et af børnene. Hun dræbte siden drengen med en overdosis sovemiddel. Kvinden som egentlig var en mand, og som den eneste kvinde i dansk historie har fået rettens dom for at hun skulle skifte køn, således at hun fremover var mand.


Praktisk

Foredragene varer alt mellem 1½ – 2½ time efter ønske.
Pris niveau 3.000,- kr til 6.000,- kr alt efter målgruppe, beliggenhed samt deltagerantal.

Booking på telefon: 28 91 79 12, eller fra kontaktformularen.